Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Event Γευσιγνωσίας στο Tre Marie

To Tre Marie της Θ.Σοφούλη

Έφτασε τελικά το βράδυ της Δευτέρας και κατηφόρισα στο Tre Marie της Θ.Σοφούλη για το event Γευσιγνωσίας που συνδιοργάνωσαν το γνωστό Cafe/Bistrot, η Salt-Sugar-Spices/Δαδακαρίδης Α.Ε. και το οινοποιείο Elinos. Μόλις άνοιξα την πόρτα είδα παραταγμένα σε ένα μεγάλο τραπέζι τα αλάτια που χρησιμοποιήθηκαν για τα 3 πιάτα της βραδιάς, διάφορα άλλα προιόντα της Salt-Sugar-Spices όπως αρωματικά λάδια, εξωτικά πιπέρια, crackers για κρασί και τυριά, ξύδια με φυσικό πολτό φρούτων και διάφορα άλλα καλούδια σε βαζάκια με χρωματιστό περιεχόμενο που θέλεις να τα δοκιμάσεις όλα οπωσδήποτε. Στην άλλη πλευρά του τραπεζιού βρισκόταν διάφορες φιάλες ερυθρών, λευκών και ροζέ κρασιών του βιολογικού αμπελώνα της Elinos. 
Tα προιόντα της Salt-Sugar-Spices και του οινοποιείου Elinos

Καθίσαμε στο τραπέζι και αμέσως άρχισαν να καταφτάνουν οι δημιουργίες των μαγείρων και όλοι ανυπομονούσαμε να δούμε πόσο ταιριάζουν τα αλάτια που επιλέξαμε για το event με τα πιάτα. Το πρώτο ήταν σούπα τομάτας με λάδι βασιλικού και μαύρες πέρλες αλατιού συνοδευμένο από ένα ποτήρι Ορίζοντες Ροδίτη Πρεκνιάδη. Η αλήθεια είναι πως δεν περίμενα να δώσει τόση γεύση ένα αλάτι σε μια σούπα. Και όπως παρατηρήσαμε όλοι, το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό μόνο γευστικά αλλά και οπτικά, με το μαύρο τριμμένο αλάτι να χρωματίζει ιδανικά την κόκκινη σούπα!
H σούπα τομάτας με τις μαύρες πέρλες Ειρηνικού

Μετά τη σούπα σειρά είχε το μιλφέιγ λαχανικών με κόκκινες πέρλες αλατιού Χαβάης. Συνοδευμένο και αυτό το πιάτο με την ίδια ετικέτα κρασιού, ήταν ίσως το πιο ισορροπημένο γευστικά με το αλάτι σε πέρλες να του δίνει μια ξεχωριστή γεύση που δύσκολα συναντάς σε ένα τέτοιο πιάτο. Το γεγονός μάλιστα οτι δεν ήταν τριμμένο το έκανε να αναδεικνύεται ακόμα περισσότερο.
Το μιλφέιγ λαχανικών με τις κόκκινες πέρλες αλατιού  Χαβάης

Τρίτο πιάτο ήταν τα νιόκι ραγού με μαύρες πέρλες Ειρηνικού και ένα ποτήρι ερυθρό Μερλό Ξινόμαυρο. Το αλάτι και σε αυτό το πιάτο δεν ήταν τριμμένο και όποτε τύχαινε να πάρω μαζί με τα νιόκι και κάποια από τις μαύρες πέρλες η γεύση απογειωνόταν από ένα καλομαγειρεμένο ραγού σε κάτι πραγματικά διαφορετικό! Η βραδιά έκλεισε με παρουσιάσεις των προιόντων των 2 εταιριών, της κ. Τέτας Δαδακαρίδου για την Salt-Sugar-Spices και της κ. Νικολέτας Ταραλά για το οινοποιείο Ελινός.
Φυσικά δεν θα μπορούσε να λείψει το επιδόρπιο, μια φανταστική πανακότα βανίλια με βατόμουρο, ο ιδανικός επίλογος για τέτοιο απολαυστικό γεύμα!

Νιόκι ραγού με μαύρες πέρλες Ειρηνικού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου